Svet

0

Izraelski tužioci najavili optužnicu protiv supermodela Bar Rafaeli

Autor: AP

Izvor: Beta

Izraelski tužioci najavili optužnicu protiv supermodela Bar Rafaeli

Izvor: Foto: PrtScn

Veruje se da je osumnjičeni supermodel Rafaeli lagala da je živela uglavnom u inostranstvu i da nije prijavila izraelskoj upravi poreza skupe poklone i popuste koje je dobijala.

Uz to je navodno osnivala kompanije u inostranstvu i otvarala strane račune širom sveta gde je ulagala svoje zarade da ih sakrije od izraelske poreske uprave. U isto vreme je upravi za poreze SAD podnela dokumente u kojima se navodi da živi u Izraelu.

Od 2009. do 2012. godine Rafali je sakrila 6,1 miliona dolara svoje zarade, kako navodi Ministarstvo pravde. U tom periodu ona je navodno izdavala stanove u Izraelu, ali u dokumentima nije bilo njenog imena kako bi se sakrilo u kojoj zemlji boravi.

Njena majka Cipi Levin-Rafaeli se sumnjiči da nije, između ostalog, prijavila oko 800.000 dolara provizije koje je dobila kao agent svoje ćerke.Ona i njen suprug Rafi Rafaeli se takođe sumnjiče za pranje novca .

Izraelski mediji su javili da je telefon Bar Rafaeli praćen kako bi se utvrdilo gde je bila tokom godina u sklopu napora da se dokaže da je živela u Izraelu. Takođe su praćeni telefoni njena dva brata.

U izveštajima se navodi da takva taktika ranije nije primenjivana u slučajevima sumnje na utaju poreza , a da se obično koristi ako se istražuju ozbiljni zločini. Rafaeli je tvrdila da je u tom periodu živela u inostranstvu sa tadašnjim dečkom Leonardom DiKapriom.

Uprava za poreze je međutim rekla da ona nikada nije bila udata za čuvenog glumnca i da je njihov odnos imao uspone i padove, te da izuzeće od poreza nije bilo validno.

Veruje se da je Bar Rafaeli živela u dva luksuzna stana u Tel Avivu koje je iznajmila na ime svog brata i majke.

Istraga je navodno pokazala da je dobila automobil rendž rover (Range Rover) od britanske auto kompanije i Leksus (Lexus) registrovan na ime uvoznika kao vozilo za demonstraciju, a koje je ona zapravo koristila. Uz to je navodno bilo mnogo drugih povlastica koje je Rafaeli imala kao poznata ličnost.

Bar Rafaeli se smatra jednom od najpoznatijih Izraelki na svetskoj sceni. Izraelski građani koji žive u inostranstvu ne moraju da prijave prihod van zemlje. Međutim, izraelske vlasti nju i njenu majku sumnjiče da su lažno predstavljale da ne živi u Izraelu kako bi izbegla plaćenje poreza.

Bar Rafaeli koja je udata za izraelskog biznismena Adija Ezru je već imala problema s izraelskim vlastima u prošlosti, a 2010. godine jedan general je pozvao na bojkot proizvoda koje reklamira jer je odbila da služi vojsku. 

Ona je nedavno izabrana da vodi nadmetanje za pesmu Evrovizije u Izraelu ove godine.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR