Sport

0

RG: Novak u polufinalu Rolan Garosa

Autor: Mira Popović

Izvor: Novi magazin

RG: Novak u polufinalu Rolan Garosa

Izvor: Foto: AP/Christophe Ena

Prvi set dobio je Karenjo Busta koji je na startu igrao agresivnije i sigurnije. Novak kao da nije mogao da se pomiri sa sopstvenim greškama, nervirao se i koncentracija mu je povremeno vidno opadala, što je njegov protivnik uspeo da iskoristi. U tom setu, koji je trajao blizu 50 minuta, Španac je napravio dva brejka, a Novak jedan.

U drugom setu Novak je povratio samopouzdanje. Uspeo je da oduzme Pablu servis dva puta, u četvrom gemu za 3 :1 i na kraju seta za 6 :2.   

Na startu trećeg seta izgledalo je da se Novak skroz vratio u igru. Oduzeo je Špancu servis u drugom gemu, vodio sa 3 :0, kada se Pablo sabrao i pošto je napravio brejk u petom gemu, izjednačio je na 3 :3. Od tog trenutka vodila se velika borba u kojoj je Novak još jednom oduzeo servis protivniku i poveo sa 5 :3, da bi potom uspešno servirao i okončao treći set s 6 :3 u svoju korist.

Odlučujući trenutak za Novakovu pobedu dogodio se u četvrtom setu kada je, posle mnogo nerviranja, grešaka i teško osvojenih poena na sopstvenom servisu, uspeo da napravi brejk za 4 :3. Zatim je bio uspešan na svom servisu i poveo sa 5 :3. Karenjo Busta je smanjio na 5:4, a onda je Novak servirao za dobijeni set (6:4) i pobedu u meču.

Novak je do četvrtfinala došao pobedom nad Rusom Karenom Hačanovim, dok je Karenjo Busta bio bolji od Nemca Danijela Altmaera.

Đoković i Karenjo Busta do sada su se susreli četiri puta. Prva tri puta slavio je Novak, a pri poslednjem duelu, u osmini finala ovogodišnjeg US Opena, pobeda je pripisisanu Pablu kada je Novak diskvalifikovan pošto je loptica koju je u ljutnji nekontrolisano udario, pogodila linijskog sudiju u glavu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR