Sport

0

Hamilton, Mesi i Bajls dobitnici nagrada Laureus

Autor: KP

Izvor: Beta

Hamilton, Mesi i Bajls dobitnici nagrada Laureus

Izvor: Beta, AP / Michael Sohn

To je prvi put da su Laureus nagradu "podelila" dvojica sportista.

Bajls je prošle godine osvojila pet zlatnih medalja u Štutgartu i postala je najtrofejnija gimnastičarka na svetskim prvenstvima.

Hamilton je prošle godine vozeći za Mercedes osvojio šestu šampionsku titulu i pomogao je svojoj ekipi da osvoji šestu uzastopnu titulu u konkurenciji konstruktora.

Mesi je prošle sezone predvodio Barselonu do šampionske titule, njegove 10. u Primeri. On je postao prvi fudbaler, ali i prvi osvajač ove prestižne nagrade koji je došao iz ekipnog sporta. Argentinac nije prisustvovao dodeli nagrade, kao ni Bajls, koja se u Hjustonu priprema za Olimpijske igre.

Za najbolji tim godine nagradu Akademije Laureus dobila je ragbi reprezentacija Južne Afrike, koja je osvojila Svetsko prvenstvo, a za najbolje dostignuće muška košarkaška reprezentacija Španije osvajanjem Svetskog prvenstva. Najmlađi šampion Tur d'Fransa Egan Bernal dobio je nagradu za najbolji podvig godine.

Nagradu za životno delo dobio je nemački košarkaš Dirk Novicki, dok je za najboljeg akcionog sportistu nagrađena američka snouborderka Kloe Kim.

Za najbolji sportski momenat u prethodnoj godini izabran je plasman na Svetsko prvenstvo kriket reprezentacije Indije, a nagradu za najbolji povratak dobila je nemačka automobilistkinja Sofija Flerš.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR