Region

0

U Sloveniji 1.690 novozaraženih, ukupan broj umrlih premašio hiljadu

Autor: AP

Izvor: Beta

U Sloveniji 1.690 novozaraženih, ukupan broj umrlih premašio hiljadu

Izvor: Foto: Beta / AP

Udeo pozitivnih testova je 25,68 odsto, što je manje u odnosu na prethodni dan iako je zbog povećanog obima testiranja otkriveno više infekcija, prenela je Hina.

Ukupan broj registrovanih infekcija od početka epidemije povećao se na 64.270,a broj umrlih od posledica KOVID-19 sada je 1.026. 

U bolnicama je trenutno 1.219 obolelih od KOVID-19, što je 21 pacijent više u odnosu na prethodni dan, na intenzivnoj nezi je 197 težih pacijenata.

Zbog velikog broja zaraženih zdravstvenih radnika od početka sledeće sedmice se uvodi obavezna testiranja u zdravstvenim ustanovama.

Zdravstveni radnici će se testirati najmanje jednom nedeljno, a vlada je naredila i pripreme za slična testiranja u domovima za starije i nemoćne.

Premijer Janez Janša sinoć je posle kriznog sastanka vlade objavio na Tviteru da su nadležna ministarstva dobila zadatak da najkasnije do 5. decmbra pripreme sve za dobrovoljno masovno testiranje na korona virus antigenskim testovima.

Cilj tog plana je da se utvrdi stepen prokuženosti populacije, onako kako je to uradila Slovačka i što su najavile i neke druge države.

Vlada je produžila na najmanje još nedelju dana sve stroge mere koje su na snazi,a njeni predstavnici veruju da je u zemlji dostignut vrh drugog talasa epidemije.

Oni su izrazili umereni optimizam da će uskoro početi da se smanjuje opterećenost bolnica i broj teških slučajeva s fatalnim ishodom, što bi omogućilo da do popuštanja mera dođe u pretposlednjoj nedelji ove godine.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR