Region

0

Krivokapić traži imena kandidata u roku od 24 sata

Autor: SA

Izvor: Beta

Krivokapić traži imena kandidata u roku od 24 sata

Izvor: Foto: prtscr ytb

Kako navode Vijesti, Krovokapić će razgovaraće pojedinačno sa svakim kandidatom koga partije predlože, kako bi procenio kompetentnost jer, kako je naveo, ne namerava da ih "šalterski" konstatuje.

Okosnicu koalicije "Za budućnost Crne Gore" čini Demokratski front (DF), a Krivokapić je na izborima bio nosilac liste.

Prethodnih dana lideri DF su izneli niz kritika na račun Krivokapića koji je tražio da oni ne budu u vladi.

Prema informacijama "Vijesti", Demokrate su dostavile Krivokapiću imena osoba koje planiraju u resorima koji treba da im pripadnu, dok koalicija "Za budućnost Crne Gore" to nije učinila. Oni smatraju da to pravo pripada partijama i da samo treba da izaberu kandidate, a da sa mandatarom treba dogovoriti samo resore.

Krivokapić je juče potvrdio da će proveravati kompetentnost kandidata. "Ostajem pri stavu da svi kandidati za ministre u novoj vladi moraju proći provjeru kompetencija za funkciju na koju su predloženi. To ne isključuje učešće političara u vladi ukoliko svojom biografijom zadovoljavaju kompetentnost za predloženu funkciju", napisao je Krivokapić na Tviteru.

U pismu koaliciji "Za budućnost Crne Gore", kako saznaju "Vijesti", napisao je da smatra da ima pravo da utiče na izbor onih sa kojima treba najbliže da sarađuje u budućoj vladi.

Ujedinjena reformska akcija (URA), od čija četiri glasa zavisi formiranje vlade, traži potpunu kontrolu službi bezbednosti iako je Krivokapić MUP ponudio Demokratskom frontu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR