Region

0

Filipče najavio mogućnost dodatnih restriktivnih mera u S. Makedoniji

Autor: KP

Izvor: Beta

Filipče najavio mogućnost dodatnih restriktivnih mera u S. Makedoniji

Izvor: Foto: Novi magazin / SA

On je na Fejsbuku (facebook.com/filipce.venko) napisao da je Komisija za zarazne bolesti jutros razgovarala o dodatnom paketu restriktivnih mera, koji predviđa i ograničavanje kapaciteta ljudi u javnom prevozu na 50 odsto.

Komisija će, istakao je Filipče, nakon evaluacije stanja sa pandemijom kovida 19 narednih dana, ako bude potrebno, u ponedeljak predložiti Vladi Severne Makedonije taj dodatni paket mera.

U Severnoj Makedoniji od početka oktobra broj zaraženih kovidom 19 je u stalnom porastu, a juče je zabeležen rekordan broj od 532 potrđena slučaja.

Filipče je napomenuo da u Komisiji za zarazne bolesti očekuju da naredne sedmice parlament izglasa zakonske promene i omogući uvođenje paket mera koji je ranije predložen Vladi za obavezno nošenje maski na otvorenom, zabranu grupisanja posle 22.00 na javnom prostoru i zabranu kućnih poseta.

"Ukoliko produži trend povećanja slučajeva (korona virusa), mislim da će ova dva paketa mera ozbiljno usporiti i redukovati mogućnost transmisije virusa", naveo je ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR