Region

0

Amfilohije na razgovoru u policiji o litijama

Autor: TKĐ

Izvor: Beta

Amfilohije na razgovoru u policiji o litijama

Izvor: Foto: prtscr

Amfilohiju je jutros u Cetinjskom manastiru uručen poziv u kome je pisalo da je potrebno od njega prikupiti obaveštenja u svojstvu građanina, objavljeno je na sajtu mitropolija.com.

U nekoliko gradova u Crnoj Gori sinoć su održane protestne šetnje protivnika Zakona o slobodi veroispovesti i pored zabrane većih okupljanja zbog koronavirusa, koji je posle višenedeljne pauze ponovo registrovan u nekoliko crnogorskih gradova.

Mitropolit SPC-a Amfilohije je uoči protestnih šetnji pozvao okupljene da se pridržavaju zdravstvenih mera Instituta za javno zdravlje.

U Crnoj Gori je dozvoljeno okupljanje na javnim mestima najviše 200 ljudi, što je mera Vlade u cilju sprečavanja širenja koronavirusa. Trenutno raste broj inficiranih koronavirusom, posle više nedelja tokom kojih nije registrovan ni jedan novi slučaj obolevanja i taj broj je porastao na 38.

Prošle sedmice su zbog organizacije litija i kršenja epidemioloških mera pritvorena dva sveštenika SPC-a.

SPC je posle tri meseca nastavila sa organizacijom protestnih šetnji protiv Zakona o slobodi veroispovesti usvojenog krajem prošle godine, a koji predviđa podržavljenje imovine za koju crkve nemaju dokaz o vlasništvu.

Crnogorski državni vrh predložio je nedavno mitropolitu SPC-a Amfilohiju obustavu primene zakona, što je Mitropolija odbila kao "neiskrenu i neodrživu" ponudu i odlučila se za nastavak litija.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR