Opušteno

0

Najavljena manifestacija sećanja na prvi Dragačevski sabor trubača u Guči

Autor: KP

Izvor: Beta

Najavljena manifestacija sećanja na prvi Dragačevski sabor trubača u Guči

Izvor: Foto: Pixabay.com

Ovogodišnji Sabor trubača nije održan, prvi put u istoriji te manifestacije koja je duga 60 godina, zbog epidemije korona virusa.

Manifestacija posvećena sećanju na prvi Sabor trubača počeće "budilicom" koju će izvesti četiri pobednička orkestra trubača sa prošlogodišnjeg Sabora koji će proći varošicom svirajući.

Zastavu Dragačevskog sabora trubača, kod Spomenika trubaču u centru Guče, podiže Dragan Jovanović Laf koji je sa njegovim orkestrom iz okolnog sela Dljin pobedio na prvom Saboru trubača.

Najavljeno je otvaranje izložbi samoukih slikara i vajara Dragačeva, poljoprivrednih proizvoda, ženskih rukotvorina seoskih žena Dragačeva i predstavljanje monografije "Šezdeset godina Dragačevskog sabora trubača u Guči 1961-2020".

U programu učestvuju trubački orkestar "Dragačevske trube" , muška i ženska pevačka grupa "Dragačevski slavuji" i "Dragačevke".

Organizatori su Kulturno prosvetne zajednice Srbije i Dragačeva, Udruženje trubača Srbije i više organizacija iz Dragačeva - Ekološko društvo, Društvo učitelja, Udruženje samoukih slikara i vajara, Udruženje seoskih žena i Društvo Dragačevaca van Dragačeva.

Oni najavljuju da će u biti poštovane sve propisane epidemiološke mere.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR