Opušteno

0

Milanska skala izgubila 23 miliona evra, ali u septembru očekuje otvaranje

Autor: AP

Izvor: Beta

Milanska skala izgubila 23 miliona evra, ali u septembru očekuje otvaranje

Izvor: Foto: Pixabay

"Planirali smo da predstavimo Verdijev 'Rekvijem' u posleratnoj verziji Toskaninija, a biće posvećen pogođenim porodicama i nastradalima", objasnio je direktor Skale za Rai njuz 24.

Skala potom najavljuje izvođenje Betovenove Devete simfonije koja predstavlja, kako je dodao direktor Skale, "poruku nade", a kasnije na jesen i izvođenje "Travijate".

Dominik Mejer je pre par meseci došao na čelo Milanske skale nakon vođenja Bečke opere, dok je na čelo Opere došao Beograđanin Bogdan Roščić.

Novi direktor Skale pripremio je plan obnove aktivnosti i dodaje da će sezona početi tek kad bude osigurano da će osoblje i posetioci biti bezbedni i na zdravstvenom planu.

"Treba biti realan, pripremili smo program za slučaj da može da bude izveden jer je distanciranje moguće u maloj prodavnici ili restoranu, ali je teško u sali u kojoj ima 2.000 posetilaca i 350 zaposlenih", objasnio je Mejer.

On je precizirao da je Skala već izgubila 23 miliona evra zbog otkazivanja oko 150 planiranih programa, ali se nada poboljšanju situacije.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR