Opušteno

0

Beauty navike koje bi trebalo izbegavati nakon tridesete

Autor: JU

Izvor: Lepota i zdravlje

Beauty navike koje bi trebalo izbegavati nakon tridesete

Izvor: Foto: pixabay

1. Zaboravili ste da skinete šminku

Ovo nikako nije dobro i mnogo šteti koži našeg lica, a posebno kada pređemo 30-u. Vašoj koži je potrebna regeneracija, a ona se dešava tokom sna, zato kožu pred spavanje morate detaljno očistiti od šminke i bogato je nahraniti.

2. Drastična promena kilaže

Naše telo se nakon 30-te brže menja i zato je važno da do 30-ih dođete do svoje idealne linije, koju ćete nakon 30-te samo održavati. Svaka nagla promena kilaže, mogla bi da ostavi promene i na koži vašeg lica. Ako naglo omršate, koža će postati opuštenija, bore vidljivije, a vi ćete izgledati znatno starije.

3. Nekontrolisano izlaganje sunčevim zracima

Direktno izlaganje suncu, ubrzava proces starenja kože. Posle 30-te zaštita kože od sunca mora postati deo vaše svakodnevne rutine, a krema sa SPF-om je obavezna. Na ovaj način sprečićete prekomernu pojavu bora, ali i ne baš tako poželjne depigmentacije na koži.

4. Tretirate kožu agresivnim kozmetičkim sredstvima

Nakon 30-te godine idealni proizvodi za negu su oni nežni, na prirodnoj osnovi, koji dubinski hrane i obnavljaju kožu. Struktura kože, vremenom se menja, pa agresivni proizvodi mogu dovesti do pucanja kože i izazvati da ona izgleda starije nego što jeste.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR