Svet

0

EU traži bolju poslovnu klimu u Srbiji

Izvor: Novi magazin

EU traži bolju poslovnu klimu u Srbiji

Bez dobre poslovne klime nema privlačenja direktnih stranih investicija i novih radnih mesta. Zato su u ponedeljak ambasadori svih država-članica EU na ručku sa premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem sugerisali da se upravo  popravljanje poslovne klime postavi kao prva tema odnosa Srbije i Evropske unije, kaže ambasador Sampaio.

Portugalski ambasador kaže da je sada pravi trenutak da se o tome razgovara, a ne o saradnji s Haškim tribunalom ili reformi pravosuđa.

„Želim da naglasim da je ključni uslov za dobar poslovni ambijent reformisan pravosudni sistem i država bez korupcije. Zapravo, najbolji promoter Srbije kao dobre investicione destinacije je ministar pravde. Zato poslovni ljudi moraju da podrže reformu pravosuđa“, rekao je Sampaio na predstavljanju takozvanih ambasadorskih timova za privlačenje investicija u pet opština u Srbiji sa povoljnim poslovnim okruženjem.

Svaki tim ima po jednog ambasadora (Portugalija, Slovenija,Španija, Izrael i Slovačka), biznismena (Hipo Alpe Adria banka, Bol pekidžing, Vip mobajl, Tigar i Aseko) i predstavnika opština (Bujanovac, Leskovac, Pirot, Vranje i Subotica). 

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR