Sport

0

Beograd i Srbija dočekali Đokovića

Izvor: Novi magazin

Beograd i Srbija dočekali Đokovića

"Ja sam od večeras vaš večni dužnik jer ste mi upriličili ovo slavlje. Uspeli ste da mi ovaj dan učinite najlepšim u životu! Ovo vam neću zaboraviti. Ovaj pehar posvećen je vama i Srbiji", rekao je kralj svetskog tenisa pred oko 100.000 ljudi koji su ga dočekali u Beogradu, ispred Skupštine Srbije na dan kada je postao prvi teniser sveta i dan posle osvajanja trofeja u Vimbldonu.

Zamolio je publiku da podrži njegov stručni tim i porodicu koja je celog života uz njega. Na bini su bili svi: njegovi roditelji, baba, deda, braća, stric, tetka i devojka Jelena. Majka Dijana je zahvalila svima koji su tu a otac Srđan istakao je da ima najbolju porodicu na svetu i najbolji narod na svetu.

Veliko oduševljenje izazvao je Novakov najmlađi brat Đorđe koji je obećao da će i on osvojiti Vimbldon. "Dajte mi devet godina i doneću vam trofej", rekao je najmlađi član poriodice Đoković. Novakov trener Slovak Marijan Vajda "progovorio" je srpski, otpozdravljajući oduševljenim navijačima. "Ovo je najveći dan za srpski tenis. Raduje se Srbija, ali i Slovačka, jer je Novak veliki šampion", rekao je Vajda.

Najveći aplauz dobila je svakako devojka Jelena, koja se takođe zahvalila prisutnima a na pitanje kako joj je bilo u Vimbldonu odgovorila je "Lakše je bilo vama ovde".

Masa, koja je na izlazak Đokovića strpljivo čekala skoro sat vremena, skandirala je sve vreme "Nole, mi te volimo!" i mahala zastavama Srbije.

Đoković je, sa svojim timom u Beograd sleteo oko 19.30 a odatle je ka centru grada krenuo u otvorenom autobusu sa njegovim likom. Duž autoputa pozdravljao je fanove pobedonosno držeći pehar sa Vimbldona u rukama.

  

Zabavni deo programa počeo je tačno u 20 časova, a prisutne fanove zabavljao je bend "Električni orgazam", Reprezentativni orkestar Garde Vojske Srbije intonirao je zatim himnu "Bože pravde" a onda je po specijalnoj želji tenisera, nastupala grupa "Tap 011" - "njegov omiljeni bend iz detinjstva".

Odmah po završetku obraćanja, Novak je zapevao sa njima ali i sa Miroslavom Ilićem i Vladom Georgijevim, uz srpsko kolo i vatromet.

"Srbijo, volim te, vidimo se uskoro", poručio je Novak Đoković na kraju proslave.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR