Zvanično: Ministar pravde Kosova potvrdio da je dobio poziv Specijalnog tužilaštva u Hagu
16.10.2019 Priština

Zvanično: Ministar pravde Kosova potvrdio da je dobio poziv Specijalnog tužilaštva u Hagu

Zvanično: Ministar pravde Kosova potvrdio da je dobio poziv Specijalnog tužilaštva u Hagu Foto: pixabay
Ministar pravde Kosova u ostavci, Abeljard Tahiri je večeras potvrdio da je dobio poziv Specijalnog tužilaštva u Hagu. On je za RTK Dukađini rekao da je očekivao takav poziv.

“Pre dve nedelje sam dobio poziv od Specijalnog suda, odnosno od Specijalnog tužilaštva u svojstvu svedoka. To je bilo očekivano, nije me iznenadilo“, kazao je on.

Rekao je da je imao intenzivnu komunikaciju sa Specijalnim sudom tokom ove godine i na osnovu nejasnoća koje su se pojavile u toj komunikaciji očekivao je poziv.

Ranije tokom dana RTV Dukađini je od veoma pouzdanih izvora saznao da je ministar Tahiri dobio poziv od Specijalnog suda i da će otputovati u Hag krajem oktobra.

Inače, Specijalni sud je u utorak pozvao na razgovor bivšeg poslanika DPK-a, Fadilja Beku, lekara OVK za vreme rata na Kosovu.

Pored Beke, Specijalni sud je tokom ove nedelje pozvao i dva bivša pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova, Fatmira Sopija i Sejdi Veseljija.

Prema izjavama predsednika Udruženja veterana OVK, Hisni Gucatija, do sada je Specijalni sud je u svojstvu osumnjičenih i svedoka pozvao više od sto pripadnika bivše OVK.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side