ZSF: Agonija sa vodom u Zrenjaninu se nastavlja
28.02.2020 Zrenjanin

ZSF: Agonija sa vodom u Zrenjaninu se nastavlja

ZSF: Agonija sa vodom u Zrenjaninu se nastavlja Foto: PrtScn
Aktivisti Zrenjaninskog socijalnog foruma (ZSF) saopštili su danas da odgovornost za nepodnošljivo stanje u vodosnabdevanju Zrenjanina snose i državni organi koji nisu na vreme preduzimali mere za koje su nadležni.

Oni su podsetili da je juče u popodnevnim časovima ponovo došlo do prekida vodosnabdevanja u celom gradu i da je JKP "Vodovod i kanalizacija" saopštilo da je uzrok bio hitna tehnička intervencija na postrojenju za prečišćavanje vode.

"Šta još treba da se desi kako bi gradska vlast u Zrenjaninu zaključila da se radi o neuspešnom poduhvatu", upitali su iz ZSF.

Aktivisti ZSF insistiraju da se formira stručna komisija koja će oceniti da li izgrađeno postrojenje za prečišćavanje vode u Zrenajninu može da obezbedi pijaću vodu koja odgovara standardima propisanim Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode.

Smatraju i da je neophodno da nadležni organi utvrde da li je osoblje koje upravlja postrojenjem kvalifikovano da obavlja tako kompleksne tehnološke postupke i da u suprotnom rad postrojenja treba odmah obustaviti.

Upozorili su i da javnost do sada nije bila obaveštena ko je projektovao postrojenje i da li je realizovani projekat dobio odgovarajuće dozvole.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side