Zrenjaninu oprema za vanredne situacije vredna pola miliona evra
28.09.2016 Zrenjanin

Zrenjaninu oprema za vanredne situacije vredna pola miliona evra

Zrenjaninu oprema za vanredne situacije vredna pola miliona evra Foto: Beta,AP / Ljiljana Stupar
Grad Zrenjanin dobio je danas najsavremeniju opremu za reagovanje u vanrednim situacijama, nabavljenu u okviru projekta "Zajedničko upravljanje rizicima od polava" IPA Programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija, u vrednosti pola miliona evra.

Direktorka Regionalnog centra za društveno-ekonomski razvoj "Banat", koji je nosilac projekta, Irena Živković, kazala je da je cilj projekta povećanje bezbednosti stanovnika Banata u pograničnoj oblasti između Rumunije i Srbije, odnosno razvoj integrisanog prekograničnog sistema za prevenciju i upravljanje poplavama.

Prema njenim rečima, projekat je počeo da se realizuje u aprilu i traje do kraja godine, a obuhvata ne samo nabavku vozila i opreme, već i edukaciju lica koja bi se angažovala u vanrednim situacijama.

"U prethodnom periodu pribavljena su četiri terenska vozila, a oprema uključuje dva multifunkcionalna vozila za reagovanje u vanrednim situacijama, tri kombinovana bagera, šest spasilačkih čamaca sa motorima, mobilne agregate, pumpe, 10 muljno-otpadnih pumpi, samousisna creva, 50 šatora, kao i 80 kompleta individualne opreme za lica angažovana na zaštiti i spasavanju", rekla je ona.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, koji je u ime grada primio opremu, rekao je da ta vredna oprema stavlja grad Zrenjanin i ceo Banat u poziciju najbolje opremljenih regiona u Srbiji, kada je u pitanju reagovanje u vanrednim situacijama, kao i da će oprema imati svoju svrhu i mimo vanrednih događaja.

Pored Regionalnog centra za društveno-ekonomski razvoj "Banat", projekat su pomogli Međuopštinska razvojna asocijacija za upravljanje vanrednim situacijama - ADIVEST iz Temišvara i Sektor za vanredne situacije MUP-a Srbije.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side