Živković: Vučiću, ne igraj se institucijama
29.12.2015 Beograd

Živković: Vučiću, ne igraj se institucijama

Živković: Vučiću, ne igraj se institucijama Foto: Tanjug / Oksana Toskić
Predsednik Nove stranke Zoran Živković upozorio je danas premijera Aleksandra Vučića da se "ne igra institucijama" u slučaju hapšenja 80 osoba osumnjičenih za korupciju, među kojima su i bivši visoki državni funkcioneri.

Živković je na konferenciji za novinare u sedištu Nove stranke u Beogradu ocenio da ta hapšenja predstavljaju "poslednji čin divljanja Aleksandra Vučića" kao i da su osobe privedene u tom slučaju "zarobljene od bande koju vodi premijer".

"Cela 2015. godina protekla je u stvaranju problema a Aleksandar Vučić je pobednik u tome. Svakog dana stvarao je probleme građanima Srbije ali i sebi, a poslednjih dana hapsi ljude koji ne mogu da se brane, koji su godinu dana pod istragom i koji su se uvek odazivali na pozive policije i tužilaštva", rekao je lider Nove stranke.

On je upozorio premijera da se "ne igra institucijama" jer kako je naveo, "svako ko se igrao institucijama, kad tad je završio u njima".

Govoreći o navodima da je i poslovanje njegove vinarije predmet istrage, Živković je kazao da su svi podaci o poslovanju tog preduzeća u periodu od 2004. do 2013. godine objavljeni na internet strani Nove stranke kao i da ne postoji "niša tajno ili neka nova činjenica" u vezi sa tim.

Predsednik Nove je kazao da očekuje vanredne izbore u maju 2016. godine i pozvao građane koji su nezadovoljni stanjem u zemlji da "prestanu da dobacuju i kukaju" već da se angažuju preko Nove stranke ili u drugim partijama kako bi "Aleksandar Vučić otišao u istoriju pa onda u neku instituciju".

Zamenik predsednika Nove stranke Vladimir Pavićević ocenio je da je na delu "teški politički progon i medijski linč" Zorana Živkovića i pojedinih članova te stranke u kome se predstavnici vlasti koriste "falsifikatima".

"Živković je više puta odgovarao na pitanja o svojoj imovini i jedini je političar kome je istraženo poreklo imovine. Zato predlažem ljudima iz SNS-a da umesto političkog progona pristupe realizaciji akcije doktorat, kako bi se ispitala utemeljenost optužbi za plagijat njihovih istaknutih članova", kazao je Pavićević.

Prema njegovim rečima, posvećenošću članova Nove stranke, Narodna skupština je usvojila 162 od 1.884 amandmana koje su poslanici te partije podneli u prethodnih 20 meseci.

"Posebno je dobro uvođenje principa akademske čestitosti koji treba da se primeni u akciji doktorat tako da od januara očekujemo da se utvrdi ko je šta uzimao od predstavnika vlasti i od koga pri izradi plagijata", kazao je Pavićević.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side