Živković: Vučić predložio Anu Brnabić jer je bezopasna za njega
02.07.2017 Beograd

Živković: Vučić predložio Anu Brnabić jer je bezopasna za njega

Živković: Vučić predložio Anu Brnabić jer je bezopasna za njega Foto: Medija centar Beograd
Lider Nove stranke Zoran Živković ocenio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić predložio Anu Brnabić za funkciju predsednice vlade jer je kako je naveo, "politički irelevantna, najmanje zna a samim tim i bezopasna za njega".

Živković je za dnevni list Kurir ocenio da predsednik vlade mora da bude "politički autoritet, prvi čovek najmoćnije stranke ili prvi do njega".

"Osim što je dama i relativno mlada, Ana Brnabić nema nikakve druge sposobnosti koje bi odgovarale predsedniku vlade. Logično je da to bude Zorana Mihajlović, ona ima iskustvo, bila je u vladi posle 5. oktobra, rekla je i da je učestvovala u protestima 5. oktobra, zna šta je državna uprava, dugo godina je ministarka", kazao je Živković.

Po njegovim rečima, Vučić je predložio Anu Brnabić jer je "politički irelevantna".

"Neki članovi SNS-a, koji žele da ostanu anonimni, kažu da je Vučić predložio Anu Brnabić jer se plaši Zorane Mihajlović. Možda Zorana može da mu stane na crtu, ali to je manje važno, važno je šta dobija Srbija a to je premijer koji ne sme da naruči kafu na sednici vlade a da ne pita Vučića", naveo je lider Nove stranke.

Govoreći o odnosima unutar opozicije, Živković je kazao da je dogovor neophodan ali i da bi bilo pogrešno "gurati celu opoziciju u jednu listu".

"Treba da se naprave dve kolone za Beograd, i jedna i druga bi sigurno prešle cenzus, i siguran sam da bi bilo koja analiza Dontovog sistema pokazala da ćemo više osvojiti ako idemo u te dve, ideološki i ciljno precizno definisane kolone nego svi u isti voz", dodao je Živković.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side