Živković: Srbiji treba premijer koji ima političku moć, Branbić nema ništa
28.06.2017 | 17:34h ► 19:31h Beograd

Živković: Srbiji treba premijer koji ima političku moć, Branbić nema ništa

Živković: Srbiji treba premijer koji ima političku moć, Branbić nema ništa Foto: Medija centar
Lider Nove Srbije i bivši premijer Srbije Zoran Živković izjavio je danas da na čelu vlade mora da bude neko ko ima maksimalnu političku moć i iskustvo, i ocenio da to nije mandatarka Ana Brnabić.

Živković je u Skupštini Srbije nakon što je Brnabić pročitala ekspoze i predložila članove vlade rekao da premijer može biti neko ko je predsednik stranke, ili odmah do predsednika.

"Ne postoje uslovi da Ana Brnabić dobro obavlja poslove. Ona nema iskustva u poslovima vršenja dužnosti predsednika vlade. Za taj posao je potrebna politička moć, a ona je nema, priča o tome da je ekspert je takođe besmislena", rekao je Živković i dodao da ne želi da razmišlja o premijeru koji će biti pola Ana Brnabić a pola ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Živković je naveo da je mislio da će potpredsednica Srpske napredne strane i potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović biti mandatar, jer ona ima sve što Brnabić nema, i političku moć i iskustvo.

Živković je zatražio od Brnabić, ali i ministara Ivice Dačića i Jadranke Joksimović, da objasne kako se saradnja sa Kosovom i Metohijom našla u prvom delu ekspozea "Povezivanje Srbije i sveta".

"Prvo ide put Srbije ka EU, zatim region... i na kraju Kosovo. Kosovo i Metohija je nesumnjivo deo Evrope, ali da se nađe u delu o povezivanju Srbije sa Evropom i svetom je neobjašnjivo. Moguće je da ste povredili Ustav", rekao je Živković.

"Da li je to stav ministra spoljnih poslova, nekoga ko je rođen u Prizrenu... da li je to stav SPS-a, koalicionog partnera...", rekao je Živković.

Lider Nove Srbije rekao je da je digitalizacija kao jedan od najvažnijih delova u izloženom ekspozeu došla najbolje do izražaja na primeru zdravstvenih knjižica, na koje se mesecima čeka, a i to što uz nove mora da se nosi i desetak papira. ;Prema njegovim rečima, Nebojša Stefanović ne može biti ministar unutrašnjih poslova, zbog sumnje u ispravnost doktorata.

Živković je izrazio nadu da će upravo ta digitalizacija o kojoj Brnabić priča biti iskorišćena i da se istraži njegov doktorat.

Za ministra finansija Dušana Vujovića, Živković je rekao da govori ono što mu kažu, i da kad ponekad izusti nešto što mu lični integritet nalaže, dobije zabranu govora.

"Ministar privrede (Goran Knežević) je čovek snalažljiv - sve mu boje dobro stoje... Daj bože da sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom imamo mirne dane", rekao je Živković i dodao da je neprihvatljivo da ministar bude i Zoran Lončar "čije se ime nalazi u spisima predmeta ubica premijera Zorana Đinđića".

"Đođeviću Zorane, ne znam šta si zgrešio da te neko baci u ministarstvo koje je vodio Vulin, a ti Udovićiću, momče, šta će sve to tebi", rekao je Živković.

 

Nova stranka: Kandidati za ministre pretili Živkoviću u Skupštini

Nova stranka saopštila je danas da su dvojica kandidata za ministre i šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke upućivali "pretnje" lideru te partije Zoranu Živkoviću dok je na sednici Skupštine Srbije iznosio mišljenje o predloženom sastavu Vlade Srbije.

"Dok je Živković izlagao svoje mišljenje o predloženom sastavu 'nove' Vlade, kandidati za ministre Nebojša Stefanović i Zlatibor Lončar i šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović uporno su mu dobacivali, uz otvorene pretnje", navodi se u saopštenju Nove stranke.

Kako je ocenila Nova stranka, bilo gde u svetu bio bi paradoks da ministar policije i ministar zdravlja provociraju i prete bilo kome ko mirno i civilizovano iznosi svoje mišljenje, i to u direktnom prenosu.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side