Živković podneo krivičnu prijavu protiv Vučića i Stefanovića zbog malverzacija u trgovini oružjem
05.11.2019 Beograd

Živković podneo krivičnu prijavu protiv Vučića i Stefanovića zbog malverzacija u trgovini oružjem

Živković podneo krivičnu prijavu protiv Vučića i Stefanovića zbog malverzacija u trgovini oružjem Foto: Novi magazin/ Đurađ Šimić
Predsednik Nove stranke Zoran Živković podneo je danas Tužilaštvu za organizovani kriminal krivičnu prijavu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, njegovog oca Branka i bivšeg direktora valjevskog Krušika Mladena Petkovća zbog kako je naveo, organizovanja kriminalne grupe i zloupotrebe službenog položaja u vezi sa trgovinom oružja.

Živković je u prijavi optužio Vučića da je 2017. godine "organizovao kriminalnu grupu koju su činili i Nebojša i Branko Stefanović i Mladen Petković, da po 30 odsto nižoj ceni prodaje oružje iz Krušika preko preduzeća GIM čiji je predstavnik otac ministra unutrašnjih poslova".

"Do sada su na kriminal u vezi trgovine oružjem ukazivali uzbunjivači ali je vreme da se protiv takvih dela podnesu krivične prijave", rekao je lider Nove stranke novinarima ispred Tužilaštva za organizovani kriminal u Beogradu.

On je optužio Vučića da je posle istupa uzbunjivača Aleksanndra Obradovića o malverzacijama u Krušiku, "zaštitio Nebojšu i Branka Stefanovića" i na taj način "zabranio njihov krivični progon, iznoseći neistine" o njihovoj ulozi u trgovini oružjem.

Živković je najavio i da će podneti krivičnu prijavu protiv Vučića zbog "prikrivanja" ubica Olivera Ivanovića, navodeći da je predsednik Srbije u više navrata u javnosti rekao da zna ko su ubice a da o tim saznanjima nije upoznao tužilaštvo.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side