25.06.2019 | 13:55h ► 14:17h Beograd

Živković: Pitaću poslanike da dođu u četvrtak i postave pitanja članovim Vlade

Živković: Pitaću poslanike da dođu u četvrtak i postave pitanja članovim Vlade Foto: Novi magazin / Đurađ Šimić
Poslanik Nove stranke Zoran Živković izjavio je danas da bi poslanici koji bojkotuju parlament u četvrtak trebalo da dođu na sednicu na kojoj će se postavljati pitanja predstavnicima vlasti i postave pitanja zbog kojih će "ministri morati da grizu gornju usnu i daju odgovore koji će ih koštati karijere".

Živković je na konferenciji za novinare rekao da pasivan bojkot ne vodi ničemu, te da će pitati kolege iz opozicije da odu u četvrtak na sednicu.

"Ja mislim da treba da postoji aktivan bojkot da budemo ovde i kada ne ulazimo u salu i da nekada imamo i razlog da uđemo u tu salu na par sati i da se obezbedi prisustvo na nekim odborima kada imamo da kažemo odlučno i jasno o onome šta je na dnevnom redu", rekao je Živković.

 

O presudi JSO: To znači da vojska i policija mogu da izađu na ulicu kada god hoće

Poslanik Nove stranke Zoran Živković ocenio je danas da oslobađanje pripadnika JSO za pokušaj pobune i nasilno preuzimanje vlasti pre 17 godina znači da je pripadnicima Vojske Srbije i policije dozvoljeno da pod punom ratnom opremom izađu na ulice "kada god im to padne na pamet".

"Poštovani pripadnici Vojske Srbije i srpske policije, ovom odlukom suda vama je dozvoljeno da pod punom ratnom opremom kad god vam padne na pamet možete da izađete na puteve, blokirate saobraćaj, da sa otkočenim oružjem tražite smenu predsednika države, predsednice vlade, ministra policije, šefa BIA i svih drugih zvaničnika u ovoj državi", rekao je Živković.

On je kazao da oni kada god im padne na pamet mogu da izađu i pokušaju da reše stvari u državi.

"Tako da, gospodo, vi koji mislite da je vreme da se stavi tačka na kriminalizovanu vlast, čiji vrh sarađuje sa kriminalom i ratnim zločincima iz Prištine i drugih delova našeg regiona, sa narko dilerima i prevarantima najvišeg ranga, ovom presudom vi ste dobili pravo da kada god vam padne na pamet izađete na ulicu i pokušate da rešite stvari u ovoj državi", ocenio je Živković.

On je kazao da to nije poziv već samo "laička, ali dosta u pravu utemeljna analiza".

Govoreći o poplavama u Beogradu on je rekao da su one posledica potpuno "neprofesionalnog, neprosvećenog, kriminalizovanog, korumpiranog ponašanja vlasti".

On je kazao i da autoput nikada nije bio poplavljen, a "padale su kiše nad Beogradom i nekad ranije".

Povodom najave da će u februaru ili martu početi izgradnja kanalizacije u Borči, Ovči, Krnjači i Kotežu, koju je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Živković je kazao da se to poklapa sa održavanjem izbora i da je to "još jedna predizborna laž".

On je ministra finansija Sinišu Malog pitao kako je moguće da je pre nekoliko godina kao gradonačelnik govorio da je za izgradnju metroa potrebno 2,2 milijarde evra, a da sada kao ministar finansija kaže da treba 4,4 milijarde.

Živković je rekao i da metro možda nije rešenje saobraćajnih problema i da bi zbog nejasnog stanja podzemne infrastrukture trebalo spovesti javnu raspravu da li problem može da bude rešen na neki drugi način poput uvođenja većeg broja autobusa na gas i struju koji ne zagađuju okolinu i drugačijim načinom organizovanja saobraćaja.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Belex eng
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side