Zelenović: Vučić izaziva građanske sukobe
03.12.2019 Beograd

Zelenović: Vučić izaziva građanske sukobe

Zelenović: Vučić izaziva građanske sukobe Foto: Novi magazin / Đurađ Šimić
Predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović izjavio je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić organizuje lažne "spontane" skupove podrške samome sebi, a da zapravo time izaziva građanske sukobe.


"Na skupovima podrške samome sebi u Nišu i Kruševcu, naciljao je Dragana Đilasa kao metu. Sutra će meta biti neko drugi, svako ko se osmeli da progovori o finansijskim zloupotrebama vlasti i torturi koja se sprovodi nad svakim ko drugačije misli. Na te skupove, na silu, autobusima, pod pretnjom otkazima, Vučić dovodi zaposlene u državnim službama i javnim preduzećima. Ni oni ne znaju tačno zbog čega su došli, ali im je rečeno da nešto moraju da viču, skandiraju i prete", rekao je Zelenović.

On je naveo da Vučić "stavlja na panj glave svojih političkih protivnika" i da je samo pitanje trenutka kada će se u ime vlasti pojaviti "neki pomahnitali dželat i tada će zemlja skliznuti u katastrofu".

"Pozivam Vučića da se dozove pameti, ako je to još moguće, i da prekine sa stvaranjem atmosfere mržnje i podsticanja građanskih sukoba. Pozivam Vučića da stvori uslove za normalan politički život i slobodne i poštene izbore jer je i u njegovom interesu da sa vlasti ode na miran način i na izborima. Svako dobronameran zna da je ovakav siledžijski način vladavine neodrživ, da je neodrživo stanje da u evropskoj zemlji u 21. veku vlada čovek koji se svakodnevno davi u aferama nelegalne trgovine oružjem i proizvodnje narkotika u režiji svog najbližeg okruženja", rekao je Zelenović.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side