01.07.2019 Beograd

Zelena stranka prekida proteste u Košutnjaku

Zelena stranka prekida proteste u Košutnjaku Foto: Beta/Luka Filipović
Zelena stranka saopštila je danas da prekida proteste izazvane sečom drveća u beogradskom parku Košutnjak.

 

 


Zelena stranka je najavila da će borbu za očuvanje tog dela Beograda institucionalizovati kroz podnošenje tužbi, prekršajnih i krivičnih prijava, kao i pokretanjem inicijative da se park Košutnjak trajno zaštiti od svake buduće izgradnje.

Predsednik te stranke Goran Čabradi je najavio da će Zelena stranka vlastima u Beogradu i nadležnim republičkim institucijama podneti zahtev za proglašenje parka Košutnjak za spomenik prirode od izuzetnog značaja za Republiku Srbiju.

Protest je prekinut zbog, kako je navela Zelena stranka, "pojave grupa i pojedinaca koji pokušavaju da, prebrojavanjem i podelom građana, radikalizuju mirnu građansku šetnju i oduzmu joj legitimitet izazivanjem incidenata".

Čabradi je ocenio da se Košutnjak "ne brani sukobima, podelama i prebrojavanjima".

"Zelena stranka neće dozvoliti da se mirni građanski protest zloupotrebi i pretvori u farsu od koje će korist imati profesionalni 'perfomans protestanti', neodgovorni investitori i još neodgovornije gradske službe koje su dale dozvolu za seču drveća u jednom od najlepših gradskih parkova. Da bi se sprečile buduće zloupotrebe, neophodno je da Košutnjak dobije najviši stepen zaštite", ukazao je Čabradi.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
online izdanje
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side