Zbog jake košave u Beogradu dežurstvo komunalaca
13.11.2019 Beograd

Zbog jake košave u Beogradu dežurstvo komunalaca

Zbog jake košave u Beogradu dežurstvo komunalaca Foto: Beta / Dragan Gojić
Zbog jake košave u Beogradu, tim za hitne intervencije Javno-komunalnog preduzeća "Zelenilo–Beograd" dežura 24 časa, a do sada je na nekoliko mesta sekao i odnosio polomljene grane i stabla drveća.

 

 

Jedna od današnjih intervencija, saopštilo je "Zelenilo", bila je u Bulevaru vojvode Putnika gde je olujni vetar oborio zdravo stablo kestena na auto u pokretu. To preduzeće je navelo da će nadoknaditi štetu nastalu padom drveta.

Građani probleme s drvećem i štetu mogu prijaviti Centru "Zelenila" za informisanje (telefoni 2630-506 i 2650-683), gradskom Centru za obaveštavanje, inspekciji ili policiji.

 

Jak vetar u Kruševcu oborio stub javne rasvete

Jak vetar je u ulici Radovana Miloševića u Kruševcu oborio stub ulične rasvete, a tom prilikom nije bilo povređenih, saopšteno je iz gradskog Odeljenja za vanredne situacije. U Izveštaju Odeljenja za vanredne situacije Grada Kruševca navedeno je da su dežurne ekipe Elektrodistribucije Kruševac i Policijske uprave u tom gradu uklonile stub te da je saobraćaj normalizovan.

Navedeno je i da je, prema informacijama dispečerske službe kruševačke Elektorodistribucije, zbog pojačanog vetra došlo do ispadanja dalekovoda u Velikom Šiljegovcu, te da je posle intervencije dežurne ekipe normalizovana isporuka struje.

U Kruševcu je, kako je Beti rečeno u meteorolškoj stanici u tom gradu, tokom prepodneva vetar duvao brzinom od 15 metara u sekundi, što se računa u jak vetar, dok se olujnim smatra onaj koji duva brzinom većom od 17,2 metara u sekundi.

Vetar je popodne u Kruševcu oslabio i duva brzinom od 7,3 metara u sekundi.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side