Zaštitnik kontroliše Centar za socijalni rad u Zaječaru posle navoda o prodaji deteta
28.09.2020 Beograd

Zaštitnik kontroliše Centar za socijalni rad u Zaječaru posle navoda o prodaji deteta

Zaštitnik kontroliše Centar za socijalni rad u Zaječaru posle navoda o prodaji deteta Foto: pixabay.com
Zaštitnik građana Zoran Pašalić pokrenuo je postupak kontrole pravilnosti i zakonitosti rada Centra za socijalni rad u Zaječaru i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja posle objavljivanja informacija na društvenim mrežama o navodnoj otmici i prodaji devojčice N.S. iz tog grada, saopšteno je danas.

Navodi se da je ombudsman zatražio od zaječarskog Centra za socijalni rad da ga "najkasnije u roku od 15 dana" obavesti da li se i od kada porodica devojčice nalazi na evidenciji te ustanove, koje sve aktivnosti i mere u oblasti porodično-pravne zaštite je do sada preduzimala, gde se dete trenutno nalazi i ko se trenutno stara o zaštiti njegovih prava i interesa i po kom pravnom osnovu. 

"Od nadležnog ministarstva, zaštitnik traži da u istom zakonskom roku dostavi izvšetaj o nadzoru koji je pokrenulo u nedelju, 27. septembra nad stručnim radom Centra za socijalni rad u Zaječaru i svu prateću dokumentaciju, kao i da ga obavesti da li je u okviru svojih nadležnosti preduzimalo bilo kakve aktivnosti radi zaštite najboljeg interesa deteta pre 27. septembra, i koje aktivnosti", saopšteno je iz kancelarije ombudsmana.

autor: TKĐ izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side