Zaštitnik građana pokrenuo postupak povodom pogibije radnika u Čortanovcima
31.10.2019 Beograd

Zaštitnik građana pokrenuo postupak povodom pogibije radnika u Čortanovcima

Zaštitnik građana pokrenuo postupak povodom pogibije radnika u Čortanovcima Foto: Novi magazin / Ivan Šepić
Zaštitnik građana danas je po sopstvenoj inicijativi pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada organa nadležnih za postupanje u slučaju pogibije dvojice radnika u nesreći na gradilištu tunela na pruzi Beograd - Novi Sad u Čortanovcima.

Kako se u saopštenju navodi, ombudsman je zatražio od Inspektorata za rad Ministarstva za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja da u narednih 15 dana obavesti tu instituciju o svim aktivnostima i merama koje je taj inspektorat eventualno preduzimao u prethodnom periodu u pogledu kontrole primene zakonskih odredbi o bezbednosti na radu na tom gradilištu.

Takođe, zaštitnik građana je obavestio inspektorat da smatra potrebnim da taj organ u okviru svojih nadležnosti sprovede postupak kontrole kako bi ispitao okolnosti pod kojima je došlo do pogibije dvojice radnika i da o rezultatima obavesti zaštitnika građana.

Po dobijanju traženih informacija i sagledavanju svih relevantnih činjenica u tom slučaju, zaštitnik građana će obavestiti javnost, dodaje se u saopštenju.

Dvojica radnika poginula su jutros na gradilištu kod Čortanovaca, preneo je RTS.

Prema navodima medija, do nesreće je došlo na gradilištu tunela na železnikoj pruzi Beograd - Novi Sad. Reč je o muškarcima starosti 25 i 24 godina, koji su turski državljani, a poginuili su nakon pada sa visine.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side