Zaštitnik: Centar u Zvečanskoj postupio u skladu sa propisima u vezi neprikladnog ponašanja zaposlene
07.08.2019 Beograd

Zaštitnik: Centar u Zvečanskoj postupio u skladu sa propisima u vezi neprikladnog ponašanja zaposlene

Zaštitnik: Centar u Zvečanskoj postupio u skladu sa propisima u vezi neprikladnog ponašanja zaposlene Foto: prtscr ytb
Institucija zaštitnika građana saopštila je danas da je obustavila postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada beogradskog Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine pošto je utvrdila da je ta ustanova postupila u skladu sa važećim propisima i preduzele mere radi sankcionisanja zaposlene koja se neprikladno ponašala prema deci.

"Kontrolisаni orgаn je dostаvio trаženo izjаšnjenje i kopiju celokupne dokumentаcije u ostаvljenom roku iz kogа je Zаštitnik grаđаnа utvrdio dа je Centаr zа zаštitu odojčаdi dece i omlаdine postupio u sklаdu sа vаžećim propisimа i preduzeo mere rаdi sаnkcionisаnjа zаposlene i licа koje je sаčinilo snimаk koji je objаvljen u medijimа", piše u saopštenju.

Dodaje se da je postupak obustavljen 5. avgusta pošto je prethodno ombudsman ostavio rukovodiocu centra u Zvečanskoj ulici rok od 15 dana da se izjasni o okolnostima tog slučaja i da zaštitniku građana dostavi traženu dokumentaciju.

Medicinska sestra Đ. A. privremeno je suspendovana sa posla pošto se u medijima pojavio snimak na kom se vidi da se neprikladno ponaša prema štićenicima centra u Zvečanskoj.

Policija je po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, podnela krivičnu prijavu protiv nje zbog sumnje da je izvršila krivično delo zlostavljanje i mučenje.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side