16.05.2017 Beograd

Zaposleni u Novostima traže hitnu smenu Dmitrovića, tvrde da mu mandat traje do novembra

Zaposleni u Novostima traže hitnu smenu Dmitrovića, tvrde da mu mandat traje do novembra Foto: Medija centar Beograd
Zaposleni u kompaniji "Novosti" zatražili su danas hitnu smenu generalnog direktora i glavnog i odgovornog urednika "Večernjih novosti" Radomira (Ratka) Dmitrovića.

Kako se navodi u saopštenju naslovljenom kao "Peticija zaposlenih u Novostima", zaposleni u pismu Nadzornom odboru traže smenu Dmitrovića, "tim pre što je (on) odbor, kako kaže, pismom obavestio da mu je istekao mandat (što nije tačno, jer njegov mandat ističe krajem novembra) i što je (zaposlene) najavom odlaska na godišnji odmor, usred odlučujuće bitke za kompaniju, ostavio na cedilu".

"Mi koji svakodnevno stvaramo novine koje su najbogatija riznica informacija u Srbiji, više ne želimo da trpimo nezainteresovanost čoveka u čije ime ovih dana obijamo pragove državnih institucija tražeći rešenje za našu kuću, iako je to u delokrugu njegovog rada", kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, zaposleni traže smenu Dmitrovića jer je u prethodne četiri godine "najodgovorniji za srozavanje tiraža novina i ugleda kuće", jer, prema navodima u saopštenju, nije rešio nijedno otvoreno pitanje od suštinske važnosti za život kompanije, jer nije učinio ništa da se nasleđeni poreski dug redovno servisira, jer za četiri godine nije uspeo da uspostavi komunikaciju s Nadzornim odborom.

U saopštenju se dodaje da zaposleni traže smenu Dmitrovića jer je "jedina 'menadžerska mera' koju poznaje - smanjivanje plata", jer mu je "tvitovanje u kabinetu bilo preče od saradnje sa poslovnim partnerima", zbog toga što je, kako se navodi "umislio da je njegova glava važnija od glave 'Novosti'" i jer je akcije koje je kompanija osmislila prepustio konkurentima, kao i zbog toga što "nijednom nije došao u redakciju kad su važni događaji potresali Srbiju".

Prema današnjem pisanju lista "Politika", Dmitrović je obavestio Nadzorni odbor da mu je istekao četvorogodišnji mandat i da vođenje i uređivanje izdanja te medijske kuće, počev od dnevnog lista "Večernje novosti", prepušta odgovornim urednicima.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
credi agricole
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side