20.11.2017 Beograd

Zaev: Makedonija i Srbija imaju potrebu za mirom i stabilnošću

Zaev: Makedonija i Srbija imaju potrebu za mirom i stabilnošću Foto: Novi magazin / Press
Premijer Makedonije Zoran Zaev ocenio je da Makedonija i Srbija imaju potrebu za mirom i stabilnošću u svojim državama, regionu i svetu i dodao da se to može postići rešavanjem svih pitanja kroz dijalog.

 

"Ubeđen sam da postoji opredeljenost i kod rukovodstva Srbije, kao i kod nas, da se sva pitanja rešavaju na miran način, kroz dijalog, mudro i sa osećanjem odgovornosti", kazao je Zaev u intervjuu za sutrašnje izdanje lista "Politika".

On je rekao da se budućnost naroda Makedonije i Srbije može graditi na temeljima bogate istorijske i kulturne prošlosti koja spaja dve zemlje.

"Ti odnosi mogu da se nadgrađuju i unaprede. Svaka ideja, predlog ili korak koji vode ka ovim ciljevima vredni su da se razmotre", ocenio je Zaev.

Predsednik Vlade Makedonije poručio je građanima Srbije da "hrabro i odvažno brane prave demokratske vrednosti kako bi obezbedili budućnost svojoj generaciji i onoj koja dolazi".

"Prenosim vam iskrene, prijateljske pozdrave građana Makedonije koji su otvoreni da zajedno koračamo ka prosperitetu, napretku i razvoju", izjavio je Zaev.

Premijer Makedonije Zoran Zaev boravi od sinoć u poseti Beogradu, večaras se sastao sa premijerkom Anom Brnabić na zajedničkoj večeri, a sutra ujutro razgovaraće sa premijerkom Brnabić i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Budimo Pametni
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
credi agricole
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side