16.04.2018 Beograd

Vulin: Zabrinjava ćutanje EU i NATO na izjave Haradinaja i Tačija

Vulin: Zabrinjava ćutanje EU i NATO na izjave Haradinaja i Tačija Foto: Beta / MSP Srbije / Goran Stanković
Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da je zabrinjavajuće to što Evropska unija i NATO "ubedljivo ćute" kada predsednik Kosova Hašim Tači "poziva na oružje i preti puškama" i kada kosovski premijer Ramuš Haradinaj govori o "nekakvom istočnom Kosovu".

"Bilo bi vreme da progovore i da umire čitav Balkan svojom jasnom izjavom, jasnim stavom da Tači i Haradinaj govore samo u svoje ime i da nemaju podršku ni Evropske unije ni NATO za to što govore i za pokušaje da ugroze mir i bezbednost na čitavom Balkanu", kazao je Vulin i dodao da je "vreme da progovore".

Komentarišući navode premijera Kosova o pretenzijama prema Bujanovcu i Preševu, Vulin je kazao da ni Haradinaj, kao ni Tači ne mogu da ugroze mir i stabilnost u Srbiji i da zato Vojska Srbije postoji.

"Naravno da smo dovoljno snažni i naravno da smo dovoljno spremni da sprečimo svakog teroristu bilo osuđenog bilo neosuđenog kakav je Ramuš Haradinaj da ugrozi mir na prostoru Srbije i uostalom čitavom Balkanu", izjavio je ministar odbrane.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side