16.07.2018 | 12:05h ► 14:48h Beograd

Vulin: Za Srbiju potpuno neprihvatljivo formiranje takozvane vojske Kosova

Vulin: Za Srbiju potpuno neprihvatljivo formiranje takozvane vojske Kosova Foto: Beta / Slobodan Miljević
Ministar odbrane Aleksandar Vulin obavestio je danas ambasadora Italije u Beogradu Karla Lo Kaša da je za Srbiju potpuno neprihvatljiva najavljena transformacija Kosovskih snaga bezbednosti u takozvanu vojsku Kosova.

Kako se navodi u saopštenju, Vulin je u razgovoru sa ambasadorom ocenio da bi to bilo flagrantno kršenje Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN i Vojno-tehničkog sporazuma iz Kumanova.

Vulin i Lo Kašo su razgovarali i o ključnim pitanjima bilateralne saradnje u oblasti odbrane a istaknuto je da je odbrambena saradnja sa Italijom intenzivna i sadržajna, uz mogućnost unapređenja.

Srpski ministar odbrane je istakao da Srbija ceni profesionalno angažovanje pripadnika italijanskih oružanih snaga u misiji Kfor na Kosovu, izražavajući očekivanje da će italijanski vojnici ostati u pokrajini sve dok to bezbednosna situacija bude zahtevala.

Ambasador Lo Kašo preneo je ministru Vulinu da Italija ceni ulogu predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Briselskom dijalogu o Kosovu.

 

Vulin sutra u poseti pripadnicima Vojske Srbije u Libanu

Ministar odbrane Aleksandar Vulin posetiće u utorak i sredu, 17. i 18. jula pripadnike Vojske Srbije angažovanim u multinacionalnoj operaciji Ujedinjenih nacija (UNIFIL) u Libanu.Vulin će se sutra sastati sa ;zamenikom šefa misije Imranom Rizom, komandantom Sektora Zapad brigadnim generalom Paolom Fabrijem i komandantom italijanskog bataljona pukovnikom Antoniom Arivelom.

On će sutra posetiti i vod za zaštitu snaga Vojske Srbije.

Sastanci sa komadantom misije general-majorom Majklom Berijem, komandantom ;Sektora Istok brigadnim generalom Hozeom Martinezom-Falerom i pripadnicima pešadijske čete Vojske Srbije planirani su za 18. jul.
 

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side