Vulin: VS pripremila Arenu za prijem pacijenata po Vučićevom naređenju
07.07.2020 Beograd

Vulin: VS pripremila Arenu za prijem pacijenata po Vučićevom naređenju

Vulin: VS pripremila Arenu za prijem pacijenata po Vučićevom naređenju Foto: Beta/MOB/Jovo Mamula
Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas, tokom obilaska privremene bolnice u beogradskoj Štark areni, da će Vojska Srbije ispunjavati sve svoje zadatke i da je po naređenju predsednika Srbije Aleksandra Vučića pripremila tu halu.

"Spremni smo za svaki sledeći zadatak", rekao je Vulin, a saopštilo Ministarstvo odbrane.

U saopštenju se navodi da se ministar uverio da je hala spremna za prijem pacijenata obolelih od Kovid-19 sa lakšom kliničkom slikom, nakon što su je pripremili pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

"Od danas kada nadležne medicinske vlasti budu smatrale da je potrebno da šalju pacijente, prostor beogradske Arene je spreman da ih primi. Vojska Srbije će dati svoj doprinos kao što je dala i do sada, daće kroz vojne lekare, kroz odgovarajuće obezbeđenje, dezinfekciju i sve ono što je potrebno", rekao je Vulin.

Dodao je da će kroz Štark arenu uspeti da se sačuvaju kapaciteti zdravstvenog sistema za one kojima je pomoć najviše potrebna, a tu će dolaziti ljudi koji su već u fazi oporavka i kojima je potrebna drugačija vrsta nege.

Da je beogradska Štark arena spremna za prijem prvih pacijenata, nakon obilaska potvrdio je i državni sekretar u Ministarstvu zdravlja prof. dr Berislav Vekić.

"Ovde ćemo primati pacijente koji su završili dominantno hospitalni deo, najteži deo, i koji su dobro odreagovali na terapiju. Oni ovde dolaze na završetak terapije i dodatno praćenje i nakon toga vršiće se testiranje, nakon čega će ići u samoizolaciju narednih 14 dana", istakao je Vekić, piše u saopštenju.

Prema rečima medicinskog koordinatora privremene bolnice u beogradskoj Štark areni pukovnika dr Veljka Milića, iskustva i znanja iz privremene bolnice na Beogradskom sajmu, implementirana su u pripremi medicinskog zbrinjavanja bolesnika u Areni. 

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side