Vulin: VS odmaralište Letenka prilagodila potrebama trenutne krize
25.03.2020 Beograd

Vulin: VS odmaralište Letenka prilagodila potrebama trenutne krize

Vulin: VS odmaralište Letenka prilagodila potrebama trenutne krize Foto: Beta/Ministarstvo odbrane/Jovo Mamula
Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da je Vojska Srbije odmaralište "Letenka" na Fruškoj Gori prilagodila potrebama trenutne krize zbog korona virusa i da će taj objekat moći da u vreme karantina koriste srpski državljani koji dolaze iz inostranstva.

Osobama koje budu smeštene u Prihvatnom centru "Letenka", kapaciteta 224 mesta, Vojska Srbije obezbeđuje kontrolu ulaska i izlaska, zdravstvenu negu, smeštaj i ishranu, navodi se u saopštenju.

Vulin je, nakon obilaska odmarališta, istakao da je Vojska Srbije u saradnji sa Pokrajinskom vladom i predsednikom vlade Igorom Mirovićem učinila velike napore da u veoma kratkom roku to odmaralište prilagodi potrebama trenutne krize i potrebama borbe protiv korona virusa.

"Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije su za veoma kratko vreme, uz našu delimičnu pomoć, osposobili ovaj objekat i na ovaj način pokazujemo sposobnost da i ovaj deo posla koji zajednički radimo na osnovu smernica koje dobijamo od Kriznog štaba, Vlade Republike Srbije i predsednika Republike uradimo u kratkom roku", rekao je Mirović.

On je dodao da će to odmaralište od sutra biti spremno za prijem ljudi.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side