25.05.2019 Beograd

Vulin: Vojska Srbije ne sme da zaostaje ni za jednom armijom u regionu

Vulin: Vojska Srbije ne sme da zaostaje ni za jednom armijom u regionu Foto: Beta/Ministarstvo odbra/Jovo Mamula
Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da Vojska Srbije (VS) ne sme da zaostaje u tehnološkom smislu ni za jednom armijom u okruženju.

 

 

Vulin je danas prisustvovao promociji i test vožnji novog terenskog vozila Zastava NTV na terenskom poligonu Centra Nacionalne vozačke akademije NAVAK, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

On je tom prilikom istakao da će to ministarstvo učiniti sve da se VS opremi novim vozilima, naoružanjem i sredstvima.

"Kao što vidite, mi se trudimo da na prvom mestu kupujemo domaću pamet, domaće proizvode, kupujemo ono što naša odbrambena industrija sama može da proizvede", rekao je Vulin.

Vozilo "Zastava TERVO", dodao je ministar odbrane, je nešto što je "zaista dobra vest za VS, ukoliko pokaže dobre karakteristike".

"Ja se nadam da ćemo već do kraja godine moći da uvedemo 'nultu seriju' i samim tim uvedemo ovo vozilo u naoružanje VS", kazao je Vulin.

Govoreći o novom terenskom vozilu Zastava NTV, v.d. pomoćnika ministra za materijalne resurse Nenad Miloradović je naveo da je reč o vozilu koji zajednički razvijaju Vojno tehnički institut i fabrika "Zastava TERVO".

"Imamo namere da vrlo široku flotu raznih starih vozila, kao što su 'puh', 'pincgauer', kao i razna 'tamova' vozila zamenimo. To je flota koja je već zastarela i niti su karakteristike na sadašnjem zahtevanom nivou, niti je rentabilno u njih ulagati", rekao je Miloradović.

Zastava NTV je vozilo za domaće potrebe proizvođača "Zastava TERVO" i za sada je urađeno u dve varijante, kombi osam plus jedan i teretno vozilo kamion dva plus jedan sa dodatnih osam mesta u tovarnom delu.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side