Vulin: Visok odziv kandidata za rezervni sastav Vojske Srbije
12.03.2020 Beograd

Vulin: Visok odziv kandidata za rezervni sastav Vojske Srbije

Vulin: Visok odziv kandidata za rezervni sastav Vojske Srbije Foto: Beta/MO/Jovo Mamula
Ministar odbrane Aleksandar Vulin saopštio je da je zabeležen veoma visok odziv kandidata za osnovnu vojnu obuku i iznosi između 88 i 96 odsto.


"Za poslednje dve godine, od kako je uvedena mogućnost da obuku prođu i lica starija od 30 godina koja nisu služila vojni rok sa oružjem, kroz centre za obuku prošlo je oko 1.300 kandidata", izjavio je ministar posle obilaska obuke rezervnog sastava u kasarni "General Pavle Jurišić Šturm" u Požarevcu.

On je istakao da za kratko vreme, kroz veoma intenzivne kurseve i obuku, oni koji žele, savladavaju osnovna znanja i već mogu da doprinesu sistemu odbrane i postaju deo Vojske Srbije.

Potporučnik Vladan Glišić, koji izvodi obuku sa licima iz rezervnog sastava starijih od 30 godina rekao je da se oni obučavaju "za poslužioce na haubici 122 mm D30J, da su prošle godine imali 15 dana obuke u centrima, gde su prošli osnovnu pešadijsku obuku, a ovde se, takođe, 15 dana obučavaju za specijalističku obuku na ovoj haubici.

Današnjem obilasku obuke lica iz rezervnog sastava pešadije, artiljerije, oklopnih jedinica i inžinjerije, prisustvovali su i zastupnik komandanta Komande za obuku brigadni general Jelesije Radivojević i načelnik Uprave za obaveze odbrane pukovnik Dragan Kotarlić, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side