08.06.2019 Beograd

Vulin: Uskoro postrojavamo Sportsku jedinicu, zdravlje neophodno da se odbranimo

Vulin: Uskoro postrojavamo Sportsku jedinicu, zdravlje neophodno da se odbranimo Foto: Beta / Darimir Banda
Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da će Vojska Srbije (VS) posle mnogo decenija, postrojiti i svoju prvu Sportsku jedinicu.

"To je jedinicu u kojoj će mesto naći naši najistaknutiji profesionalci u sportovima koji su za VS važni i koji će, osim svoje profesionalne karijere, moći da brane i boje naše zemlje, ali i boje VS", rekao je Vulin.

On je sa i ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem prisustvovao sportskoj manifestaciji Olimpijski dan, koja se prvi put održava na sportskim terenima Vojne akademije u Kasarni General Jovan Mišković, saopštilo je ministarstvo odbrane.

"VS poklanja ogromnu pažnju razvoju sporta, ne samo u svojim redovima već i u čitavom društvu. Samo zdrava nacija je nacija koja je u stanju da se brani, da vodi računa o sebi, da se bori za ideale slobode, ideale zbog kojih srpski narod i postoji", rekao je Vulin Ministar Udovičić je rekao da su svi mogli da se uvere koliko je sport zastupljen u vojsci.

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković poručio je svima, a posebno onim najmlađim, da je ovo njihov praznik i da će svi biti prezadovoljni ako barem dva posto ljudi danas bude motivisano da se u budućnosti bave sportom.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side