14.05.2018 Brisel

Vulin u poseti Evropskoj odbrambenoj agenciji

Vulin u poseti Evropskoj odbrambenoj agenciji Foto: Medija centar
Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, koji se danas nalazi u poseti Evropskoj odbrambenoj agenciji u Briselu, izjavio je da je Srbija ;vojno neutralna zemlja i da kao takva može da sarađuje sa svojim partnerima i na Istoku i na Zapadu.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, Vulin je sa izvršnim direktorom Evropske odbrambene agencije Horheom Domekom razgovarao o rezultatima dosadašnje saradnje i o političko-bezbednosnoj situaciji u regionu.

U razgovoru je istaknuto je da je Evropska odbrambena agencija veoma važan partner sa kojim Srbija sarađuje u oblasti vojne medicine, razminiranja neeksplodiranih ubojnih sredstava i helikopterske obuke, kaže se u saopštenju.

"Za nas je takođe veoma važna i pomoć Evropske odbrambene agencije kada je u pitanju uključivanje na evropsko tržište, posebno municije koju naša odbrambena industrija proizvodi, i zato su određeni procesi standardizacije, koji mogu da se urade sa tom agencijim, za nas od najvećeg mogućeg značaja", rekao je Vulin.

Prema navodima Ministarstva odbrane, ovo je prva poseta ministra odbrane sedištu Evropske odbrambene agencije od uspostavljanja međusobne saradnje potpisivanjem Administrativnog ugovora 2013. godine.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side