09.10.2019 Beograd

Vulin: Srbija dala sve od sebe da dođe do dijaloga sa Prištinom

Vulin: Srbija dala sve od sebe da dođe do dijaloga sa Prištinom Foto: Beta / MOS / Darimir Banda
Ministar odbrane Aleksandar Vulin poručio je danas da je veoma važno da svi razumeju da je Srbija dala sve od sebe da dođe do dijaloga s Prištinom, ali da nije dovoljna samo njena volja jer je za dijalog potrebno dvoje.

Vulin je rekao i da nakon posete Prištini specijalnog izaslanika predsednika SAD Donalda Trampa za pregovore Beograda i Prištine Ričarda Grenela, očekuje da čuje stavove SAD i da su ti stavovi važni za Srbiju.

"Nije dovoljna dobra volja Srbije, nije dovoljno i nije moguće da vi sve sporazume stalno preispitujete i da sve ono što je jednom potpisano i dogovoreno sutra bude predmet osporavanja kako se promeni politička partija ili kako se promeni pozicija određenog političkog aktera", rekao je Vulin, navodi se u saopštenju ministarstva odbrane.

Vulin je naveo i da je priča o Briselskom sporazumu "razbila jednu legendu u koju su mnogi verovali", a to je da Albanci "imaju besu – reč koju kada daju od nje ne odstupaju".

"Dali su besu u Briselu da će poštovati Briselski sporazum i formirati Zajednicu srpskih opština, a onda je Tači izašao i rekao da je sve lagao i da neće nikada sprovesti Zajednicu srpskih opština. Istu takvu besu smo čuli više puta od svih albanskih rukovodilaca i svaki put se pokazalo da lažu. Ako je išta korisno iz svega ovoga, onda je korisno to što je jedna legenda otišla u prošlost", rekao je Vulin.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side