21.09.2018 Beograd

Vulin: Snažna vojska za stabilan mir

Vulin: Snažna vojska za stabilan mir Foto: Beta / Jovo Mamula
Oko 600 vojnika na dobrovoljnom služenju, kadeta Vojne i Vojno-medicinske akademije, kao i učenika srednje vojne škole i klase rezervnih oficira položilo je danas vojničku zakletvu u kasarnama Vojske Srbije u Somboru, Leskovcu i Vranju.

Kako se navodi u saopštenju, svečanosti u kasarni "Aerodrom" u Somboru, gde je zakletvu položilo 138 dobrovoljaca i 86 kadeta Vojne akademije, prisustvovao je ministar odbrane Aleksandar Vulin koji je izjavio da je vojska garant stabilnosti i slobode i da će taj mir biti sigurniji ukoliko vojska bude snažnija, opremljenija i obučenija.

Ministar je rekao da Srbija nije izazivala ratove i nije bila odgovorna ni za Prvi ni za Drugi svetski rat, kao ni za NATO agresiju 1999. godine.

"Samo onaj ko ima snažnu i moćnu vojsku može da odlučuje o sebi... Mi nismo vojska koja će drugima činiti zlo koji su drugi činili nama. Mi postojimo da bismo čuvali svoju zemlju i svoj narod", rekao je Vulin.

Foto: Beta / Jovo Mamula

Vulin je starešinama poručio da oni nisu dobili samo tenkove i avione na upravljanje, već decu i mladost koju treba da čuvaju, podižu i vrate ih boljima nego što su došli.

U kasarni "Vojvoda Petar Bojović" u Leskovcu vojničku zakletvu položilo je 154 vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka, među kojima su i 33 devojke, a svečanosti je prisustvovao novi načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović.

Zakletvu je u valjevskoj kasarni danas položilo 198 ;vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka, kadeta, učenika srednje stručne vojne škole i slušalaca klase rezervnih oficira Vojne i Vojnomedicinske akademije.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 22.09.2018, 09:00h PS: .....

    "Snažna vojska za stabilan mir..." PS: ... vlada MIR, vlada ... najmirniji mir - mir NA GROBLJIMA...

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side