15.06.2018 Beograd

Vulin: Slovačka nepriznavanjem Kosova pokazuje prijateljstvo prema Srbiji

Vulin: Slovačka nepriznavanjem Kosova pokazuje prijateljstvo prema Srbiji Foto: Beta / Damir Banda
Slovačka pokazuje dosledno prijateljstvo prema Srbiji nepriznavanjem Kosova i suprotstavljanjem formiranju kosovskih oružanih snaga, ocenio je danas srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin.

On je tokom razgovora u Beogradu s ministrom odbrane Slovačke Peterom Gajdošem kazao i da ta zemlja podržava politiku vojne neutralnosti Srbije i da će nastaviti da u svakom međunarodnom forumu podržava poziciju Beograda, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

"Vlada Slovačke još jednom je potvrdila da će sačuvati svoju principijelnu poziciju kada je u pitanju nepriznavanje lažne države Kosovo i da Slovačka nikada neće priznati Kosovo. Slovačka je podržala poziciju Srbije kada je u pitanju postojanje vojske Kosova i složila se da nikakva vojska Kosova ne može da postoji, kao i da ništa što je u suprotnosti s Rezolucijom 1244 (SB UN) ne može da se implementira na prostoru Kosova i Metohije", rekao je Vulin.

Ministar odbrane Slovačke rekao je da će ta zemlja učiniti ;sve da bi nastavila saradnju sa Srbijom ;u zajedničkoj mirovnoj misiji na Kipru kao i da želi unapređenje bilateralne vojne saradnje u okviru obuke, obrazovanja, zdravstva i modernizacije.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side