12.09.2017 Beograd

Vulin: Saradnja Vojske Srbije i Kfora odvija se prema planu

Vulin: Saradnja Vojske Srbije i Kfora odvija se prema planu Foto: Medija centar
Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da se saradnja Vojske Srbije i Misije Kfor na Kosovu i Metohiji odvija prema planu i u skladu sa usvojenim procedurama.

Predstavljajući tromesečni izveštaj o radu Ministarstva odbrane, Vulin je na sednici skupštinskog Obora za odbranu i unutrašnje poslove rekao da se saradnja VS i Kfor odvija i kroz redovne sastanke Načelnika generalštaba VS i komandanta te međunarodne Misije.

On je rekao da će ruski avioni MIG-29 stići u Srbiju do kraja godine.

"Stići će remontovani, ofarbani i uređeni do kraja godine", rekao je ministar.

Član odbora iz Socijaldemokratske stranke Marko Đurišić pitao je ministra Vulina kako objašnjava to što se u junu znatno manje ljudi od planiranog broja prijavilo za dobrovoljno služenje vojnog roka.

On je naveo da se od 600 planiranih prijavilo samo 355 vojnika za dobrovoljno služenje vojske, na šta je Vulin rekao da je to uobičajeno za jun zbog sezone letnjih radova i drugih stvari, ali da je situacija u septembru već znatno bolja.

Đurišić i Vulin razmenili su suprotne stavove o tome da li je Vučić vrhovni komandant VS, pri čemu je Đurišić tvrdio da to nije, dok je Vulin ostao pri stavu da jeste.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
FEST 2018
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
T6 bazeni, spa
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side Zemunske kapije bmw