19.02.2019 Bepgrad

Vulin sa zamenikom šefa venecuelanske diplomatije: Prijateljski odnosi dve zemlje

Vulin sa zamenikom šefa venecuelanske diplomatije: Prijateljski odnosi dve zemlje Foto: Beta / Darimir Banda
Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin i zamenik ministra spoljnih poslova Venecuele Ivan Hil ocenili su danas u Beogradu da su odnosi dve zemlje prijateljski i da se obe države zalažu za poštovanje međunarodnog prava.

Vulin je rekao da Srbija neguje prijateljske odnose s narodom Venecuele i da ceni principijelnu politiku Karakasa po pitanju nepriznavanja nezavisnosti Kosova, kao i podršku u međunarodnim institucijama, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

On je ukazao da Srbija vodi principijelnu politiku zasnovanu na poštovanju međunarodnog prava, nemešanja u unutrašnja pitanja suverenih država i rešavanja sporova mirnim putem, i osudio spoljni intervencionizam u rešavanju unutrašnjih pitanja suverenih zemalja, navodi se u saopštenju.

Hil je kazao, kako se navodi, da Venecuela u Srbiji vidi iskrenog prijatelja i potvrdio doslednu podršku stavovima Beograda po pitanju Kosova. Dodao je da se vlada Venecuele zalaže za dijalog kao jedini način postizanja trajno održivog rešenja kosovskog pitanja.

Vulin je rekao da je veoma važno uspostaviti i razviti saradnju dve zemlje u oblasti odbrane, dok je Hil ukazao da, bez obzira na geografsku udaljenost, treba težiti uspostavljanju mehanizama za razvijanje saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa, dodaje se u saopštenju.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side