09.03.2019 Beogra

Vulin sa vojnim vrhom: Ratoborni potezi Prištine, izvršićemo svako naređenje

Vulin sa vojnim vrhom: Ratoborni potezi Prištine, izvršićemo svako naređenje Foto: Medija centar Beograd
Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je danas, na sastanku u kojem je učestvovao i vojni vrh, da su "neodgovorni, ratoborni potezi Prištine pretnja miru i bezbednosti u čitavom regionu", kao i da će Vojska Srbije "ispuniti svako naređenje svog vrhovnog komandanta".

On je na sastanku u okviru Konferencije izaslanika odbrane Srbije, rekao da prištinska platforma za dijalog sa Beogradom usmerena na njegovo prekidanje i "stvara nikada težu poziciju za postizanje rešenja", saopštilo je ministarstvo odbrane.

"Svako kome je stalo do mira i do Srba na Kosovu i Metohiji, mora biti zabrinut", rekao je Vulin na sastanku u Domu garde na Topčideru, kojem su prisustvovali načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović i članovi kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba.

Vulin koristi vikend odsustvo kao i svi pripadnici rezervnih snaga na obuci, a u ponedeljak će zauzeti svoje mesto u jedinici u kojoj služi, navedeno je u saopštenju.

Izaslanici odbrane Srbije na službi u Belgiji, Kini i SAD, izložili su teme koje se bave kretanjima tih država na međunarodnoj sceni i perspektivama njihovih odnosa prema Srbiji.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side