22.06.2018 Beograd

Vulin: Razvijanje vojnotehničke saradnje sa Rusijom od strateškog značaja

Vulin: Razvijanje vojnotehničke saradnje sa Rusijom od strateškog značaja Foto:Media Centar Beograd
Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je danas da je razvoj vojnotehničke saradnje s Rusijom od strateškog značaja za Srbiju kao i da Srbija neće uvoditi sankcije Rusiji, saopštilo je ministarstvo odbrane.

"Strateški cilj saradnje u oblasti odbrane sa Rusijom je dalji razvoj vojnoekonomske i vojnotehničke saradnje. Uveren sam da će nastavak zasedanja Međuvladine srpsko-ruske komisije za vojnotehničku saradnju dodatno doprineti jačanju sveukupnih odnosa između naših država", rekao je Vulin na sastanku sa prvim zamenikom direktora Federalne službe za vojno-tehničku saradnju Rusije Andrejom Bojcovim.

Vulin je naveo da Srbija ne razmatra mogućnost uvođenja bilo kakvih sankcija Rusiji i da "ceni što ruska strana pokazuje razumevanje naših težnji da ostvarimo dobre odnose sa zemljama i na Istoku i na Zapadu"

Bojcov je rekao da će obe strane u narednom periodu pružiti podršku nastavku pozitivnog trenda saradnje i proširenju njenog opsega.

Tokom zasedanja komisije analizirane su dosadašnje aktivnosti i dogovoreni dalji koraci u skladu sa Planom vojnotehničke saradnje, koje se tiču nabavke, remonta i modernizacije sredstava naoružanja i vojne opreme za potrebe srpske strane, kao i međusobno proširenje isporuka proizvoda odbrambene industrije, navedeno je u saopštenju ministarstva odbrane.

Sastanku je prisustvovao i ruski ambasador Aleksandar Čepurin.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side