Vulin: Priština želi da administrativna linija bude granica
11.08.2020 Beograd

Vulin: Priština želi da administrativna linija bude granica

Vulin: Priština želi da administrativna linija bude granica Foto: Beta/Ministarstvo odbrane/Andrija Gavrilovicć
Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da Priština želi da se kosovska policija nađe na administrativnoj liniji kako bi rekla da je to granica, što bi predstavljalo bezbednosnu pretnju.


On je gostujući na TV Pink, rekao da pripadnici Vojske Srbije (VS) imaju godinama jednovremene patrole sa Kforom u kojima se kreću "po tačno uvrđenoj liniji, koja se unapred zna", i da je tako bilo i nedavno kada su se iz Prištine čule optužbe da su srpske snage ušle na područje Kosova.

Prema njegovim rečima, "Priština uvek hoće da se kosovska policija, bez obzira što je ne prepoznaje nijedan sporazum, niti je ima u bilo kom dogovoru, nađe na administrativnoj liniji, oni bi da to bude granica".

"Ako ne bi bilo Vojske Srbije tu, ako bi sami nešto patrolirali, ili ako bi bili treća strana - VS, Kfor i kosovska policija, oni bi rekli da je to granica. E nije granica već administrativna linija. VS ima sporazum samo sa Kforom, sve ostalo može da bude bezbednosna pretnja", rekao je Vulin.

On je rekao i da načelnik Generalštba VS Milan Mojsilović ima redovnu komunikaciju sa Kforom i da su zadovoljni saradnjom sa njihovim predstavnicima.

Vulin je dodao i da ga plaši što međunarodna zajednica "ćuti" na "ideju Velike Albanije", koja ne može da se ostvari bez "velikog zla".

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja