14.03.2019 Beograd

Vulin predstavniku odbrane Amerike: Zabrinut zbog Oružanih snaga Kosova

Vulin predstavniku odbrane Amerike: Zabrinut zbog Oružanih snaga Kosova Foto: Beta / Darimir Banda
Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas sa zamenikom pomoćnika sekretara odbrane SAD za Rusiju, Ukrajinu i Evroaziju Lorom Kuper i izrazio zabrinutost zbog transformacije kosovskih snaga bezbednosti u oružane snage, što predstavlja grubo kršenje svih dosadašnjih sporazuma i ima izrazito negativan uticaj na regionalnu stabilnost.

Vulin je istakao doprinos SAD u misiji KFOR i iskazao neslaganje s namerama za smanjenje brojnog stanja vojnika u KFOR, koje negativno utiče na bezbednost nealbanskog stanovništva na Kosovu i Metohiji, saopštilo je ministarstvo odbrane.

Prema rečima Vulina, nedavni provokativni postupci predstavnika Prištine ne idu u prilog naporima za pronalaženje zajedničkog i održivog rešenja.

Na sastanku kojem je prisustvovao i ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot, naglašeno je da "vojno-vojna saradnja predstavlja jedan od mehanizama koji prednjače u razvoju i unapređenju međudržavnih odnosa" Srbije i SAD.

Lora Kuper takođe je istakla da je bilateralna vojna saradnja veoma razvijena, ali da treba pronalaziti nove oblasti saradnje koje bi bile od obostranog interesa.

Na sastanku je apostrofirana uspešna saradnja koju ministarstvo odbrane i Vojska Srbije imaju sa Nacionalnom gardom Ohaja u okviru Programa državnog partnerstva, uz nameru da se ona i dalje razvoja, dodaje se u saopštenju.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side