Vulin: Odziv za služenje vojske u rezervi veći od očekivanog
23.05.2019 Beograd

Vulin: Odziv za služenje vojske u rezervi veći od očekivanog

Vulin: Odziv za služenje vojske u rezervi veći od očekivanog Foto: Beta, MO / Jovo Mamula
Ministar odbrane Aleksandar Vulin istakao je danas prilikom obilaska kasarne "Aerodrom" u Somboru da se više ljudi nego što se očekivalo odazvalo pozivu na vojnu obuku u rezervnom sastavu.

"Treba da budemo ponosni na ljude koji su u svojim tridesetim godinama spremni da napuste svoje porodice, poslove i usvoje osnovne vojničke veštine, što govori o tome da smo mi vojnički narod koji želi da bude uz svoju zemlju i vojsku", rekao je Vulin.

Vulin je u somborskom centru za obuku prisustvovao izvođenju nastavnih sadržaja u okviru obuke, obišao pripreme za izvođenje gađanja i razgovarao sa starešinama koji izvode obuku i sa pripadnicima rezervnog sastava, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Među onima koji provode drugu nedelju na obuci je asistent na Fakultetu političkih nauka Dejan Jovanović, koji je izrazio zahvalnost državnom i vojnom vrhu, jer su omogućili da građani prođu ovu vrstu obuke, navodi se u saopštenju.

"Najbolja odbrana države su građani. Moral starešinskog kadra, oficira i podoficira koji sa nama izvode nastavu, je na zavidnom nivou. To mi daje energiju u obimnom nastavnom danu, kada smo na nogama i po deset sati", naglasio je Jovanović.

On je dodao da je važno što je zakonski uređen odnos sa poslodavcem tokom boravka na obuci, pa vojnici mogu u potpunosti da se posvete obuci.

Damir Čohodarević iz stroja majske klase je rekao da mu je kao programeru u početku najteže bilo što je veći deo dana "na nogama", saopštilo je Ministarstvo odbrane.

"Uz poznavanje naoružanja, najvrednije što sam naučio je kretanje u borbi, zaklanjanje iza zgrade i strojeva obuka. Čovek u vojsci nije pojedinac i atmosfera sa drugovima iz klase je bratska. Veći broj instruktora podoficira unapredilo bi obuku", naglasio je Čohodarević.

Pored Sombora, gde je na obuci 105 ljudi, u Valjevu je na obuci 93 a u Leskovcu 99 ljudi.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 23.05.2019, 16:07h aleks

    nisu ocekivali nikog, a dosla trojica?

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side