Vulin: Odbrambenu industriju Srbije napadaju zato što je ozbiljna konkurencija svima
15.08.2020 Beograd

Vulin: Odbrambenu industriju Srbije napadaju zato što je ozbiljna konkurencija svima

Vulin: Odbrambenu industriju Srbije napadaju zato što je ozbiljna konkurencija svima Foto: Beta / Jovo Mamula
Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da odbrambena industrija Srbije uspeva da nađe prostor na svetskim tržištima, što je vrlo važno za državu, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

"Ona uspeva da naoružava i snabdeva našu vojsku, ali po našim cenama. To što mi kupimo od Odbrambene industrije Srbije plaćamo po jednoj ceni, a po drugoj izvozimo i uvek je to daleko skuplje kada izvozimo, i bilo bi mnogo skuplje kada bismo mi takva sredstva kupovali na svetskom tržištu", rekao je Vulin gostujući na TV Hepi, a prenosi Ministarstvo odbrane.

Naveo je da Vojska Srbije može tako brzo da se oprema jer je odbrambena industrija sačuvana i da danas zapošljava 17.000 ljudi.

Vulin je rekao da ko god ima odbrambenu industriju, on prodaje municiju, oružje i "bori se na svetskom tržištu da se baš od njega to kupi".

"Zanimljivo je da ni jedna odbrambena industrija ne trpi tolike napade kao što trpi u Srbiji", rekao je i dodao da Bugari prodaju minobacačke granate, municiju, puške, na ista tržišta gde i Srbija i da ih niko zbog toga ne napada, ali da Odbrambenu industriju Srbije napadaju zato što je ozbiljna konkurencija svima.

Rekao je da imaju informacije da se tržišta na kojima je Srbija prodavala okreću Bugarskoj jer kažu "vi objavljujete naše poverljive dokumente, objavljujete ugovore koje ne smete da objavite, napadate nas, stalno govorite sve najlošije o nama. Zašto očekujete da radimo dalje sa vama? Idemo gde je sigurno i bezbedno".

Vulin je podsetio da su se oružari obratili javnosti pismom u kojem su istakli da rade u skladu sa Zakonom i da nikome ne prodaju oružje kad Ujedinjene nacije uvedu sankcije.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side