Vulin: Očekujemo izvinjenje i za svakog ubijnog policajca i vojnika tokom NATO bombardovanja
20.05.2019 Beograd

Vulin: Očekujemo izvinjenje i za svakog ubijnog policajca i vojnika tokom NATO bombardovanja

Vulin: Očekujemo izvinjenje i za svakog ubijnog policajca i vojnika tokom NATO bombardovanja Foto: Beta / MOS / Jovo Mamula
Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je danas da se od NATO pakta očekuje izvinjenje ne samo za civilne žrtve NATO bombardovanja 1999. godine, već i za svakog ubijenog policajca i vojnika.

Vulin je novinarima tokom polaganja venaca na spomen-obeležju poginulim gardistima i pacijentima ispred Direktor KBC "Dr Dragiša Mišović" kazao da niko nema prava da ubija vojnike i policajce u slobodnoj zemlji.

"Tražite oproštaj od roditelja, porodica", rekao je Vulin i dodao da niko od njih nije smeo da bude ubijen. 

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević rekao je da je stradalo sedam vojnika i troje pacijenata.

"Ne postoji nijedna konvencija, odluka, zakon gde bolnica može biti legitimni cilj i ovo je jedan od najstrašnijih zločina koji se desio tokom NATO agresije 1999. godine", rekao je Nikodijević. 

On je kazao da su poginuli vojnici bili na redovnom odsluženju vojnog roka i da su bili stari od 18 do 20 godina, kao i da su bili u protivpožarnoj brigadi "koja ničim nije mogla nikog da ugrozi". 

"Ono što je obaveza je da se sećamo svih nevino stradalih, da čuvamo mir i da ne dođemo u situaciju da svoju slobodu branimo ljudskim životima", rekao je Nikodijević. 

Direktor KBC "Dr Dragiša Mišović" Vladimir Đukić kazao je da su u tom napadu stradali i pacijenti koji nisu mogli da pobegnu. 

"Kada su u licemerno zvanoj aktivnosti 'Milosrdni anđeo' pogađane bolnice, mostovi, obdaništa, imali smo nesreću da KBC 'Dr Dragiša Mišović' bude legitimna meta zlikovcima", rekao je Đukić i dodao da ne treba zaboraviti to što se desilo.

Otac jednog od poginulih vojnika Branislav Dojčinović kazao je da su poginuli vojnici bili "mladi ljudi koji nisu ostavili ništa iza sebe sem ucveljenih roditelja". 

Vence su, ispred bolnice, položili su pripadnici Gardijske brigade Vojske Srbije, osoblje bolnice, kao i rodbina i prijatelji nastradalih vojnika i civila.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 20.05.2019, 21:36h Dugopamtilo

    A od koga to Vulin ocekuje izvinjenj? Mozda od sadasnjeg savetnika Toni Blera. I kakva korist od njihovih izvinjenja i ako ih bude?

E-pretplata
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side