Vulin: Obuka u VS se ne odlaže zbog vanrednog stanja i dodatnih zadataka
25.03.2020 Beograd

Vulin: Obuka u VS se ne odlaže zbog vanrednog stanja i dodatnih zadataka

Vulin: Obuka u VS se ne odlaže zbog vanrednog stanja i dodatnih zadataka Foto: Beta/Ministarstvo odbrane/Jovo Mamula
Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da se obuka u Vojsci Srbije (VS) neće odalgati zbog vanrednog stanja u Srbiji i dodatnih zadataka, uvedenih zbog pandemije korona virusa.


U saopštenju Ministarstva odbrane navodi se da je Vulin rekao da VS ne sme i ne može da izgubi svoju sposobnost zbog novih zadataka koje je dobila uvođenjem vanrednog stanja.

"Među novim zadacima su obezbeđenje 17 migrantskih centara i skoro svih najznačajnijih medicinskih ustanova, kontola karantina za smeštaj osoba zaraženih korona virusom i pomaganje Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) u uspostavljanju kontrole nad graničnim prelazima", kazao je Vulin nakon obilaska Centra za ispitivanje naoružanja i vojne opreme "Nikinci".

Vulin je obišao pripadnike Specijalne brigade koji se u tom Centru obučavaju bojevom municijom da gađaju iz daljinski upravljane besposadne platforme "Miloš".

"Svi pripadnici VS imaju obavezu koju sprovode, da budu spremni i da se pripremaju za korišćenje novih sredstava. Besposadna platforma na daljinsko upravljanje 'Miloš' već je pokazala svoje kvalitete i sada je uvodimo u naoružanje VS. Veoma brzo kontingent malih 'Miloša' postaće deo Specijalne brigade i značajno će poboljšati naše sposobnosti", rekao je on.

autor: IG izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side