17.07.2017 Beograd

Vulin naredio proveru protivpožarne zaštite namenske industrije

Vulin naredio proveru protivpožarne zaštite namenske industrije Foto: Beta/Saša Đorđević
Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je danas da je naredio vanredan inspekcijski nadzor protivpožarne zaštite i zaštite na radu u svim objektima odbrambene industrije Srbije.

 

On je za televiziju Pink rekao da se lekari na VMA i dalje bore za život radnika koji je u petak, 14. jula, povređen u požaru u fabrici u Lučanima, dok je drugi radnik umro.

"To je tragedija. Nadležne službe su odmah počele da rade na utvrđivanju razloga i uzroka nesreće", kazao je Vulin.

Govoreći o statusu odbrambene industrije Vulin je rekao da će ona ostati u vlasništvu Srbije.

"Omogućićemo zakonskim rešenjima da privatni kapital uđe u odbrambenu industriju Srbije. Do procenta od 49 odsto. Država, dakle zadržava apsolutnu kontrolu ali je sjajno da dobijemo još novca da dobijemo nove tehnologije, nova tržišta. Odbrambena industrija je zaista velika šanse naše zemlje", kazao je Vulin.

Na pitanje da li će biti uveden obavezni vojni rok, Vulin je rekao da to ne može da se uradi "preko noći", i da o tome "ne mogu da odlučuju civili".

"To je nešto o čemu treba struka da se izjasni, pa onda tek dolazi do politike, onda dolazi do finansija, onda se izračunava šta nam je potrebno... imate strategije koji su to bezbednosni izazovi sa kojima se suočavate pa shodno sa tim dajete odgovarajući odgovor", kazao je Vulin.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
credi agricole
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side Zemunske kapije bmw